Lecithine, 1kg

Bestel
 
Door zijn multifunctionele eigenschappen kan lecithine in vele toepassingen gebruikt worden. In de industrie vooral bekent als emulgator in margarine, dressings, ijs en chocolade. Met behulp van lecithine kan er dus een emulsie worden gemaakt van 2 niet mengbare vloeistoffen. Bakkerijen gebruiken het in het deeg om het plakken te voorkomen en zo het kneden te vergemakkelijken. In de restaurantkeukens is lecithine het meest bekend om schuim te maken van vloeistoffen.

Lijnolie, 1 liter

Bestel
 

Lijnzaadolie, 1 Liter

Bestel
 

LV41 (Oploshulpmiddel), 100 ml

Bestel
 
INCI: PEG-40 Hydrogenated Casor OIL
Oploshulpmiddel voor in vet oplosbare vitamines en etherische olien.

Lysolecithine (E60), 1kg

Bestel
 

Emulgator, koud of warm bruikbaar in o/w en w/o emulsies.
Oplosbaar in warm water maar ook in olie

Macademia olie, 250ml

Bestel
 

Magnesium Stearaat, 500 gram

Bestel
 

Mangoboter, 100 gram

Bestel
 

Melkzuur

Bestel
 

Methylcellulose, visceus, (2% oplossing in water), 100 gram

Bestel
 

Methylparabeen, 100 gram (E218)

Bestel
 

Methylparaben is an anti-fungal agent often used in a variety of cosmetics and personal-care products. It is also used as a food preservative and has the E number E218.

Methylparaben is commonly used as a fungicide in Drosophila food media. Usage of methylparaben is known to slow Drosophila growth rate in the larval and pupal stages

Mulsifan CPA HT

Bestel
 
INCI: Laureth-4
Heldere, licht viskeuse vloeistof, plantaardige emulgator voor koudgeroerde emulsies.

Natrium Alginaat

Bestel
 

Natrium Benzoaat, 500 gram (E211)

Bestel
 

Natrium Polyacrylaat, 250 gram

Bestel

Wit hygroscopisch poeder, verdikkingsmiddel en stabilisator voor cremes, gels en maskers.

Odex HT, 250ml

Bestel
 
INCI: Zinc Ricinoleate, Tetrahydroxypropyl Ethylendiamine, Laureth 3, Propyleneglycol
Huidvriendelijke deo-werkstof en 'geurkiller'.

Oleyl Alcohol, 1 Liter

Bestel
 

Parabeen K, 50ml

Bestel
 

INCI: Methyl-Propylparabeen, Benzylalcohol
Conserveermiddel bruikbaar in alle zelfgemaakte cosmetica produkten.
1 Druppel op 10 gram voor 3 maanden houdbaarheid.
2 Druppels op 10 gram voor 6 maanden houdbaarheid.

Parelpoeder, 100 gram

Bestel
 

Pirocton Olamine HT, 30 gram

Bestel
 

Wordt als anti-roos middel gebruikt in shampoo

Propylparabeen, 1 gram (E216)

Bestel
 
occurs as a natural substance found in many plants and some insects, although it is manufactured synthetically for use in cosmetics, pharmaceuticals and foods. It is a preservative typically found in many water-based cosmetics, such as creams, lotions, shampoos and bath products. As a food additive, it has the E number E216.

Provit F, 30ml

Bestel
 
INCI: Polysorbate-20, Linoleic Acid, Linolenic Acid
Lichtgele viskeuse vloeistof. Voor de verzorging van droge huid en haar.

Ratanhia tinctuur, 25ml

Bestel
 

Rewoderm, 250ml

Bestel
 
INCI: PEG-200 Hydrogenatedglyceryl, PEG-7glyceryl Cocoate
Gele massa, niet- ionisch tenside. Licht vettende tenside voor douchegels en shampoo's, zeer mild.
Eindproduct kan altijd weer met water verdund worden indien het te dik uitvalt.

Ricinusolie (Castor oil), 1 liter

Bestel
 

Rimulgan, 100 gram

Bestel
 

Rode Klei, 1 kg

Bestel

Rode klei voor de droge en gevoelige huid, bevordert de doorbloeding

Rokonsal BDIH, 30ml

Bestel
 
INCI:Benzyl Alcohol, Glycerin, Benzoic Acid, Sorbic Acid
Conserveermiddel voor tensiden, wordt goed door de huid verdragen.
1ml op 50ml creme geeft een houdbaarheid van 3-4 maanden.

Sanfteen HT, 100 gram

Bestel
 

INCI: Sucrose Cocoate
Viskeuse witachtige massa, plantaardig.
Co-tenside met ca. 65 % wasaktief bestanddeel, voor douchegels en shampoo.
Kan met andere tensiden vermengd worden.

Schellak

Bestel

Shea boter

Bestel

INCI: Butyrospermum Parkii
Shea butter (beurre de karité) is een vetsoort die wordt verkregen uit de noten van de Karituboom. Shea butter maakt de huid soepel en kan verzachtend en rustgevend werken op gevoelige huid.

Shea Olie, 250ml

Bestel
shenussoel

Siberische Dennenolie, 100ml

Bestel
 
Synoniem: Arvenolie, Pinus Cembra
De kleur van de olie is kleurloos tot lichtgeel. De geur is fris, harsachtig en een beetje zoet. Topnoot in mannengeurtjes en –parfums en gebruikt in huishoudproducten.

Span® 80, 250ml

Bestel
 
Sorbitan monooleaat

Spermidine, 1 gram

Bestel
 

Spermine, 1 gram

Bestel
 

Squalaan, 100ml

Bestel
 
INCI: Squalane
Squalaan wordt gebruikt als fixeermiddel voor parfums, als huidsmeermiddel in talrijke huidverzorgingsproducten, anti-rimpelcrèmes e.d., en als drager voor vetoplosbare geneesmiddelen

Stearine, 1kg

Bestel
 

Stevia poeder, 100 gram

Bestel

Kan gebruikt worden in cosmetica of als zoetstof.
Food grade kwaliteit, groene kleur (ongebleekt en niet geraffineerd)

Talkpoeder

Bestel

Teepol, 1 Liter

Bestel
 

Tegomuls 90, 250 gram

Bestel
INCI: Hydrogenated Palm Glyceride
Food-grade, lichtgeel poeder, plantaardige emulgator, smeltpunt ca. 65° C
Goed voor een normale tot licht droge huid. Wordt ook in voedingsmiddellen gebruikt, oa IJs en brood.

Teunisbloem olie, 50ml

Bestel
 

INCI: Aqua, Oenothera Biennis, Alcohol denat., Lecithin, Tocopherol Ascorbyl Palmitate
Geschikt voor de verzorging van een droge huid. Gammalinoleenzuur heeft een vitaliserend effect op de huid.

Tragacanth gom, 100 gram

Bestel
 

Triclosan, 25 gram

Bestel
 

Triclosan wordt toegevoegd aan veel cosmetische en hygiënische producten zoals antiseptische zeep, detergenten, tandpasta, scheercreme, make-up, aftershave en deodorant. Het wordt gebruikt als conserveermiddel en geurbestrijder

Ultramarijn blauw, 100 gram

Bestel
 

Omdat ultramarijn onschadelijk voor de huid is, is het gebruik toegestaan in cosmetica. Het wordt met name gebruikt in decoratieve cosmetica zoals oogschaduw en schmink. De INCI-naam is CI 77007.

Valkruid (Arnica) extract, 250ml

Bestel
 
Wordt gebruikt in tandpasta, haarwater en andere cosmetische producten.

Vaseline

Bestel
 

Vitamine A Palmitaat, 10ml

Bestel
 
INCI: Arnachis Hypogaea, Retinyl Palmitate, Tocophero
Dikvloeibare lichtbruine vloeistof,
Tegen ruwe en droge huid.

Vitamine H, 500 mg (Biotine)

Bestel
 

Walschot vervanger, 100 gram

Bestel

INCI: Cetyl Palmitaat
Met deze stof gemaakte cremes worden zeer kompakt en geven een aangenaam gevoel op de huid.
Verzorgd de huid door de aanwezige vetzuren.

Witch Hazel destillaat (Toverhazelaar), 1 Liter

Bestel
 

Wortel olie, 500ml

Bestel
 
Bevat veel beta-caroteen (provitamin A) en kan irritatie van de huid verminderen. Door de natuurlijke kleur wordt de zeep vanzelf mooi geel.

Xanthaan, 100 gram (E415)

Bestel
 

Fijn beige poeder, natuurlijk. Gel-bindmiddel en stabilisator voor oa maskers en creme's
Ook gebruikt als verdikkingsmiddel in voedsel. Xantaan gom wordt gewonnen door fermentatie van glucose met Xanthomonas Campestris bacteriën. Deze bacterie scheidt tijdens de eerste fase een dun laagje af wat Xanthaangom is. Daarna word het gepasteuriseerd waardoor het bacterie vrij word, gedroogd en vermalen.
Xanthaan gom is een sterk verdikkingsmiddel, stabilisator. Synergie geeft Xantaan gom in combinatie met meerdere gommen, oa. Met Konjac gom waarmee de wel bekende knoop van Ganzenlever gemaakt kan worden. Xanthaan gom wordt veelal gebruikt in crème vullingen, beignets en sauzen. Ook staat het bekend door zijn functie in glutenvrije producten.

Zetesol, 1 Liter

Bestel
 
INCI: MIPA-Laureth Sulfaat, Cocamidopropyl Betaine
Licht, stabiel schuimvormend. Tenside mit 56 % wasaktieve bestanddelen.
Sterk verdund gebruiken.

Zetmeel, 250 gram

Bestel
 

Zijdeproteine, 50ml

Bestel
 
INCI: Hydrolyzed Silk
Niet boven 25°C bewaren. Heldere lichtgele vloeistof, uit de proteinedraden van de zijderups.
Hydraterend, geeft bescherming aan huid en haar.

Zinkoxide

Bestel