lor4

Zeep maken

Gietzeep

Bestel
Keuze uit diverse soorten

Gietzeep smelt u in de magnetron of au bain marie, voeg daarna geur- en/of kleurstoffen toe en giet in een zeepvorm.

Glycerine gietzeep, 500 gram blok

Bestel
Kan eenvoudig in de magnetron of in een smeltpan gesmolten worden.
Voeg zelf Kleur- en geurstoffen naar wens toe.

Startpakket Gietzeep

Bestel

Alles wat u nodig heeft om te beginnen met zeepgieten.
Gietzeep, gietmallen, vloeibare kleurstof, parfumolie en een veilige pan Mini Bain-1000 om de zeep te smelten.

 • 11.5 kg Gietzeep
 • 2 mallen met olifant, dolfjn, vierkant en ovaal
 • 1 tweedelige mal, vis
 • Kleurstof, rood, geel en blauw
 • 3 parfums
 • Mini Bain 1000
 • Toolkit
 • Handleiding

 

The Art of Soap Making

Bestel
This kit contains everything needed (except the lye) to make 15 "sweetly scented bars of exfoliating almond-oatmeal soap for a most delicious bathing experience". Good clean fun!
Includes: almond oil, rolled oats, olive oil, coconut oil, palm oil, reusable wooden mold, complete instructions.

Smeltketel, Junior Gietketel RVS

Bestel

De Junior Gietketel RVS heeft een pan van roestvast staal en heeft een verwarmde kraan. Verstopte kranen behoren daardoor tot het verleden. Door het speciale verwarmingselement is deze ketel geschikt om er gietzeep mee te smelten. De gietketel verwarmt niet au-bain-marie. Door het lage wattage kunt u nu ook meerdere gietketels op één elektragroep aansluiten. Inhoud ± 25 liter.

Mini Bain 1000

Bestel
Voor wie slechts enkele kaarsen per keer wil gieten, zijn er de Mini-Bains. Met zo’n aluminium smeltpannetje kan één persoon veilig aan de slag. Met de Mini-Bain 1000 en/of 150 haalt u een kaarsenmaakinstallatie in het klein in huis. NB: De Mini-Bains zijn geschikt voor een elektrische kookplaat.
De Mini-Bain 1000 heeft een aluminium gietkan, inhoud 1 liter, met handgreep. In het pannetje komt water, de kan wordt gevuld met was (of gietzeep) en het geheel kan op een elektrische kookplaat verwarmd worden.

Vloeibare zepen

Bestel

Vanaf 6 Euro per liter.

Van de HV Universeel basis kunt u verschillende vloeibare zeepproducten maken door de bijbehorende activator toe te voegen. Voeg zeepkleurstof en parfumolie toe en uw handzeep, shampoo of douchegel is klaar. Los de kleurstof en parfumolie eerst op in een kleine hoeveelheid LV Universeel. 
Voor de handzeep en de douchegel hebben we een HV-variant die wij “floating” hebben genoemd. Deze heeft een zodanige structuur dat deze dingen kunnen vasthouden. Luchtbelletjes bijvoorbeeld, maar ook glitters en zelfs kleine zilverglanzende figuurtjes zoals dolfijntjes, bloemetjes en vlindertjes. Het lijkt alsof deze dingen in de vloeistof “zweven”, vandaar de naam floating. Shampoo is niet zo geschikt voor het gebruik van glitters of figuurtjes, want die blijven misschien in het haar hangen.

Badzout

Bestel

Voor de liefhebbers van een heerlijk geurend bad. Badzout in een grove en een fijne variant waaraan u geur en kleur toe voegt. Badzout heeft een reinigende werking.
Badzout Grof is zeezout en wordt gewonnen door verdamping van zeewater.
Badzout Fijn is steenzout en wordt gewonnen uit zoutafzettingen in de aarde. Het wordt vooral als scrubmiddel gebruikt. Gebruikt kleuremulgator om parfumolie en kleurstoffen in badzout goed te laten oplosssen in het badwater.

Scheerzeepkorrels, 5kg

Bestel
Het rijke schuim, dat door het hoge aandeel glycerine de huid niet uitdroogt, staat garant voor een excellent scheerresultaat. U maakt scheerzeep net als gewone zeepstukken met de zeepmachine of handmatig dmv smelten en toevoegen van een geurstof.

Wascrèmebasis, 1kg

Bestel

Het is niet vast, het is niet vloeibaar, het is geen gel... Het is crèmig en zacht, een geheel nieuwe wassensatie voor het hele lichaam. Wascrème kunt u gebruiken als eenvoudig te doseren handzeep, maar u kunt er ook heel creatieve zeepproducten mee vervaardigen. Luxe “badgebakjes” gemaakt van deze crème zijn bijvoorbeeld een lust voor neus en oog. Kortom, wascrème is een genot voor alle zintuigen!

Activator toevoeging, 1 liter

Bestel
 

Activator geeft de verschillende vloeibare zepen hun specifieke eigenschappen.
Activator handzeep maakt de zeep mild.
Activator douchegel zorgt voor een cremig schuim.
Activator shampoo maakt de shampoo verzorgend en bevat substanties die het haar soepel maken.

Conditioner, 1 liter

Bestel
 
Conditioner is een toevoeging voor shampoo die het haar glad en beter doorkambaar maakt. De conditioner is hoog geconcentreerd en mag niet onverdund gebruikt worden. De maximale toevoeging is 5%.

Scrub

Bestel
peachkernel

Scrub is vervaardigd uit gemalen perzikpitten. Toegevoegd aan stukken zeep zorgt het voor een zachte peeling van de huid.

Vulkanische aarde, 1kg (Argile Vert)

Bestel
_120_argile-vert2e
Argile Vert is een natuurlijke klei van vulkanische oorsprong. Deze vulkanische aarde bevat veel mineralen. Groene klei kan een gunstig effect hebben bij de behandeling van acne en kan de huid zuiveren en ontspannen.

Kleuremulgator

Bestel
 
Om de parfumolie en de opaakkleurstoffen in badzout goed te laten oplossen in het badwater is er de zogenoemde kleuremulgator. Gebruik een hoeveelheid die gelijk is aan de gebruikte hoeveelheid parfumolie.

Zeepkleurstof transparant, 150ml

Bestel

De vloeibare kleurstof is er speciaal om alle vloeibare zepen en gietzeep te kleuren

Zeepkleurstof Opaak, 150ml

Bestel
 
Deze eenvoudig te doseren vloeibare kleurstoffen voor extruderzeep en badzout zijn ondoorzichtig en noemen wij opaak. De kleur opaak wit is bovendien geschikt om gietzeep ondoorzichtig te maken. Het kleurenaanbod komt overeen met dat van onze transparante kleurstoffen, maar we hebben er nog vier aantrekkelijke trendkleuren aan toegevoegd.

Zeepkleurstof Pigment

Bestel

Het kleurpigment is vooral geschikt voor stukken zeep. Het is lichtecht en goed doseerbaar. Naast de gekozen kleur dient men altijd ook wit toe te voegen om te voorkomen dat de zeep er ‘glazig’ uitziet.

Sweet Treats Colorants and Sprinkles Set

Bestel

Get inspired with these adorable non-bleeding colorants, inspired by dessert! Bakery Beige takes all the guesswork out of hitting that tricky shade. It's a mouth watering tan that looks like baked cookies, donuts, waffles, and ice cream cones. Stir in some "rainbow sprinkle" jojoba beads for an extra dose of cuteness! Comes in an adorable glass bottle with an easy to use glass dropper attached inside the lid. These sweet colors are made even sweeter with their non-bleeding nature.

This kit contains: 20 ml each of Bakery Beige, White Icing, Pink Frosting, Buttercream Yellow, and Rainbow Sprinkles.

Ingredients: Buttercream yellow: Yellow oxide, Titanium Dioxide, Glycerin White Icing: Titanium Dioxide, Glycerin Pink Frosting  Ultramarine Pink, Titanium Dioxide, Glycerin Bakery Beige : Brown Oxide, Yellow Oxide, Glycerin Rainbow Sprinkles: Jojoba Esters, Ultramarine, Red#30, Talc, Yellow #5 Lake, Ferric Ferrocyanide
Due to natural ingredients, the liquid colorants can separate over time. Shake well

Silicone/latex voor het maken van mallen

Bestel
Maak uw assortiment mallen voor gietzeep en kaarsen oneindig groot! Met siliconenrubber kunt u namelijk uw eigen mallen maken van allerhande voorwerpen. Een auto of een speelgoedbeest van zeep, uw eigen hand als kaars... de mogelijkheden zijn echt eindeloos. Siliconenrubber is van topkwaliteit. Het geeft een zeer scherpe afdruk zonder vervorming, het is zeer flexibel, waardoor het gemakkelijk lost, het gaat lang mee en is nagenoeg reukloos. Het werken ermee is niet moeilijk. Het siliconenrubber wordt standaard geleverd met harder, maar deze is ook los te verkrijgen.

Naast het siliconenrubber is er het veel goedkopere latex. Dit alternatief op basis van ammonia is echter veel minder vormvast en ook minder slijtvast.

Toolkit Gietzeep

Bestel

In de toolkits vindt u hulpmiddelen die u als zeepmaker nodig heeft om op een verantwoorde en hygiënische manier zeep te produceren. Zij bevatten gereedschap voor het afmeten/wegen en mengen van grondstoffen, zoals mengbakken en de set doseerlepels.

Toolkit vloeibare zepen

Bestel

Gietzeep toolkit 2

Bestel
Comes with a special detailing scraper for cleaning overpoured soap, a flat scraper tool that allows you to control coloring depth and a perfect soap injector ensures easy detail touches on your soap. For use with non-bleeding colors.

Sealapparaat

Bestel

Gietzeep droogt snel uit en moet daarom luchtdicht worden verpakt. Dit kan heel eenvoudig met ons sealapparaat en krimpfolie. Dit apparaat is uiteraard ook geschikt voor andere verpakkingsdoeleinden, en ook voor slow cooker sealing

Met kijkglas, dubbele lasnaad en automatische luchtafzuiging. Afmetingen: B 35 x H 9 x D 13 cm.
Levering incl.
testrol folieslang.

Folieslang HDPE, 10 meter

Bestel
 
Voor sealapparaat.
Breedte 300mm, lengte 10 meter
Temperatuursbestendig van -40 tot +100 C

Verpakking per 3 stuks

Krimpfolie voor sealapparaat

Bestel
 
pvc, rol 26 cm x180 meter.

Heteluchtpistool

Bestel
Met regelbare luchttoevoer. Handig voor schoonmaakwerk, ontstoppen van de paraffine-kraan en opwarmen van gestolde was. 300 – 600 °C.

Castille Gel soap, 450ml

Bestel

This is the mildest castile soap formula available in the marketplace at this time. This product is free of artificial colors, fragrances, preservatives, animal products, byproducts and testing. Our castile gel soap may be used for hand and body wash, oily hair shampoo and for general purpose cleaning.

Ingredients: Saponified Oils of Coconut, Olive and Jojoba , Organic Aloe Vera, Glycerin/Vegetable Gum Extract, Rosemary Extract. This is a thick product (honey-like consistency), with a dark yellow or dark orange color

Luxury Soap Science Lab

Bestel
Blend colors and perfumes, mold multi-part soap sculptures, suspend figurines inside soap blocks and so much more. This unique kit includes glitter, molds, colors, fragrances, and special transparent casting soap for your own cosmetic creations.

Learn about the science of liquid solid transitions, suspensions, and pigments while you craft beautiful soaps, pretty enough for gifts. Includes instruction booklet and materials to repeat experiments many times

Zeepmachine, Extruder

Bestel
 • 1500 Watt
 • Bronzen worm
 • Voor –en achteruit
 • CE-markering
 • noodstop
 • Alle veiligheidsvoorzieningen

Zeepmachine

Bestel
Deze zeepmachine is zeer gebruiksvriendelijk zodat u er veilig mee kan werken. De computergestuurde machine heeft een aantal eenvoudige knoppen waarmee u de machine bedient en een duidelijk display toont alle belangrijke gegevens. De machine kan worden ingesteld voor zowel rechts- als linkshandigen en u kunt de machine ook via een voetschakelaar bedienen. De verwarming wordt geheel automatisch geregeld. Een automatische afsnijder is als optie leverbaar. De machine is CE gekeurd en op vele manieren beveiligd.