Universele bovengist die het best tot zijn recht komt bij amberkleurige en donkere bieren. Snelle vergisting met weinig restsuiker. Vorming van fruitige esters.
Sedimentatie : middelmatige tot hoogEinddensiteit : laagGistingstemperatuur : 18 - 22°CGebruiksdosis : 3 - 6 g / 10 literVerpakking : 6g, 100g en 500g
Bovengist speciaal inzetbaar bij witbieren. Vorming van vele kruidige aroma´s.
Sedimentatie : laag
Einddensiteit : laag
Gistingstemperatuur : 18 - 24°C
Gebruiksdosis :5 - 8 g / 10 l
Verpakking : 12, 100 en 500g
Ondergist voor een neutrale vergisting met vorming van weinig of geen zwavelcomponenten.
Sedimentatie : hoogEinddensiteit : middelmatigGistingstemperatuur : 10 - 15°CGebruiksdosis: 3-6 gram/10 LiterVerpakking : 12g, 100g en 500g
Duitse bovengist, geselecteerd voor zijn compacte gisthoed tijdens de vergisting. Geschikt voor het brouwen van ales met weinig esters en Belgische witbieren. De lage eindvergistingsgraad zorgt voor een lange volle smaak.
Bekende Engelse Ale-gist die kan worden gebruikt voor alle bovengistende bieren. Zorg voor een snelle vergisting (binnen 2 - 3 dagen 1008 - 1012 of 2 - 3° Plato) en vormt een compact sediment op het einde van de vergisting hetgeen de klaring verbetert.
Sedimentatie: hoogEinddensiteit: middelmatigGistingstemperatuur : 18 - 24°C., gebruiksdosis : 5 - 8 g / 10 l
De bekendste giststam in Amerika, nu tevens beschikbaar als gebruiksklare droge gist. Voor evenwichtige bieren met weinig diacetyl en een zuivere, frisse afdronk.
Sedimentatie: laag tot middelmatig. Einddensiteit: middelmatig. Aangeraden dosis: 5 - 8 g / 10 l. Gistingstemperatuur: 15 - 24°C.
Bovengist voor een zekere vergisting en constante werking, ook goede voor hergisting in de fles. Zeer geliefde gist voor alle doeleinden, robuust, voor een uitstekend aroma, geschikt voor speciaalbieren, witbieren, abdijbieren,…..
Sedimentatie: middelmatigEinddensiteit: hoogGistingstemperatuur : 15 - 24°CAangeraden dosis : 50 - 80 g/hlKan ook worden gebruikt voor hergisting in de fles: 2,5 - 5g / hl
Bovengist voor bouwen van saison-bieren en speciaalbierenZorgt voor een peper - en kruidig aroma
Sedimentatie: middelmatigEinddensiteit: hoogGistingstemperatuur : 18 - 24°CAangeraden dosis : 50 - 80 g / hlKan ook worden gebruikt voor hergisting in de fles: 2,5 - 5g / hl
De eerste Saccharomyces Carlsbergensis in gedroogde vorm voor echte Pils-type bieren ! Stam afkomstig uit het Duitse Berlijn. Is een veel gebruikte gist in West-Europese brouwerijen. Levert fruitige en esterrijke Pilsbieren.
Sedimentatie: hoogEinddensiteit: middelmatigOok geschikt voor sterkere bieren tot 22° PlatoGistingstemperatuur : 9 - 15 °C (ideaal = 12°C)Gebruiksdosis : 8 - 12 g / 10 l bij temperaturen onder 12°C dosis verhogen tot 20-30g / 10 l
Deze bekende giststam van Weihenstephan uit Duitsland wordt wereldwijd gebruikt in de brouwindustrie. Dankzij zijn technologische eigenschappen is dit één van de meest gebruikte giststammen geworden voor het brouwen van lagerbieren. Produceert de beste smaken van een lagerbier indien vergisting bij 10° - 14°C, maar produceert tevens zeer goede bieren bij kamertemperatuur.
Speciaal geselecteerde gist voor tarwebieren. Produceert subtiele esterige en fenolische smaken typisch voor tarwebier.
Oorspronkelijk uit de Zwitserse brouwerij Hürlimann en tevens uit Weihenstephan. Vrij neutrale smaakontwikkeling. Wordt gebruikt bij talrijke lagers en pilsbieren.
Sedimentatie: hoogEinddensiteit: middelmatigGistingstemperatuur: 9 - 15°C (ideaal = 12°C)Gebruiksdosis : 8 - 12 g / 10 l. Bij temperaturen onder 12°C dosis verhogen tot 20-30g / 10 literVerpakking : 11,5g
Smack pack XL ACTIVATOR: Bedoeld voor de grotere hobbybrouwer of voor de kleine microbrouwerij: directe enting mogelijk tot 20 l wort. Bevat 3,5 x méér gistcellen! Steriel verpakt, in speciale “smackpack”. Inhoud: 125 ml inclusief voedingsbodem. Lange houdbaarheid: 6 maanden na productiedatum. Ideaal voor grotere brouwsels en voor hen die willen vermijden om een giststarter te maken.
ALE- gisten ALE-bieren zijn rijk en karaktervol met een fruitig aroma en smaak. Elke soort heeft zijn specifieke unieke eigenschappen, welke kunnen worden benadrukt of geminimaliseerd, al naargelang het gebruikte recept en vergistingstemperatuur.
LAGER-gistenLager-bieren zijn lichter en droger dan ales met een verfrissende afdronk. Over het algemeen produceert een lagergist behoorlijke hoeveelheden zwavel gedurende de koele vergisting, die verdwijnt gedurende veroudering. Een belangrijk profiel voor grote pilsbieren.
Smack Pack ActivatorBedoeld voor de grotere hobbybrouwer of voor de kleine microbrouwerij: directe enting mogelijk tot 20 l wort. Bevat 3,5 x méér gistcellen! Steriel verpakt, in speciale “smackpack”. Inhoud: 125 ml inclusief voedingsbodem. Lange houdbaarheid: 6 maanden na productiedatum.
Belangrijke mededelingActivator™ pakketten zwellen soms licht of matig tijdens het transport of de bewaring. Dit wijst niet op bederf als het pakket minder dan 6 maanden oud is en op de juiste wijze werd behandeld. Dit komt door kleine hoeveelheden voedingsstoffen die bij het verpakken achterblijven, waardoor de cultuur geactiveerd en CO2 geproduceerd wordt. Sommige stammen zijn hiervoor gevoeliger dan andere.
Here is some tips for you to choose your yeast.
YESAT
FLAVOUR
Belgian Ale Yeast
Spicy, ester flavour
German Weizen Yeast
Banana, clove spiciness
American Ale Yeast
Clean, very little yeast flavour, allowing the hops and malt characters to shine
English Ale Yeast
Fruity, apple, pear
Lager Yeast
Clean, malty
Think about the style of the beer you plan to brew. Is it a toasty, malty beer with some touches of fruity esters and some residual sweetness? Or is it a drier, crisper beer with a significant bitter edge and no esters? Or is it a complex medley of dried fruit and spicy, warm alcohol? These stylistic aspects tell you the kind of yeast you should be selecting.