Biergist

Biergist bovengistend

Bestel

Universele bovengist die het best tot zijn recht komt bij amberkleurige en donkere bieren. Snelle vergisting met weinig restsuiker. Vorming van fruitige esters.

Sedimentatie : middelmatige tot hoog
Einddensiteit : laag
Gistingstemperatuur : 18 - 22°C
Gebruiksdosis : 3 - 6 g / 10 liter
Verpakking : 6g, 100g en 500g

Biergist Blanche

Bestel

Bovengist speciaal inzetbaar bij witbieren. Vorming van vele kruidige aroma´s.

Sedimentatie : laag

Einddensiteit : laag

Gistingstemperatuur : 18 - 24°C

Gebruiksdosis :5 - 8 g / 10 l

Verpakking : 12, 100 en 500g

Biergist Lager

Bestel

Ondergist voor een neutrale vergisting met vorming van weinig of geen zwavelcomponenten.

Sedimentatie : hoog
Einddensiteit : middelmatig
Gistingstemperatuur : 10 - 15°C
Gebruiksdosis: 3-6 gram/10 Liter
Verpakking : 12g, 100g en 500g

Biergist gedroogd SAFALE K-97 11,5 gram

Bestel

Duitse bovengist, geselecteerd voor zijn compacte gisthoed tijdens de vergisting. Geschikt voor het brouwen van ales met weinig esters en Belgische witbieren. De lage eindvergistingsgraad zorgt voor een lange volle smaak.

  • sedimentatie: laag
  • vergistingstemperatuur: 12-25°C (53.6-77°F) bij voorkeur 15-20°C (59-68°F)
  • gebruiksdosis: 5-8 g/10 l
  • verpakking: 11,5 g

 

Biergist gedroogd SAFALE S-04

Bestel

Bekende Engelse Ale-gist die kan worden gebruikt voor alle bovengistende bieren. Zorg voor een snelle vergisting (binnen 2 - 3 dagen 1008 - 1012 of 2 - 3° Plato) en vormt een compact sediment op het einde van de vergisting hetgeen de klaring verbetert.

Sedimentatie: hoog
Einddensiteit: middelmatig
Gistingstemperatuur : 18 - 24°C., gebruiksdosis : 5 - 8 g / 10 l

Biergist gedroogd SAFALE US-05(56)

Bestel

De bekendste giststam in Amerika, nu tevens beschikbaar als gebruiksklare droge gist. Voor evenwichtige bieren met weinig diacetyl en een zuivere, frisse afdronk.

Sedimentatie: laag tot middelmatig.
Einddensiteit: middelmatig.
Aangeraden dosis: 5 - 8 g / 10 l.
Gistingstemperatuur: 15 - 24°C.

Biergist gedroogd SAFBREW S-33

Bestel

Bovengist voor een zekere vergisting en constante werking, ook goede voor hergisting in de fles. Zeer geliefde gist voor alle doeleinden, robuust, voor een uitstekend aroma, geschikt voor speciaalbieren, witbieren, abdijbieren,…..

Sedimentatie: middelmatig
Einddensiteit: hoog
Gistingstemperatuur : 15 - 24°C
Aangeraden dosis : 50 - 80 g/hl
Kan ook worden gebruikt voor hergisting in de fles: 2,5 - 5g / hl

Biergist gedroogd SAFBREW T-58

Bestel

Bovengist voor bouwen van saison-bieren en speciaalbieren
Zorgt voor een peper - en kruidig aroma

Sedimentatie: middelmatig
Einddensiteit: hoog
Gistingstemperatuur : 18 - 24°C
Aangeraden dosis : 50 - 80 g / hl
Kan ook worden gebruikt voor hergisting in de fles: 2,5 - 5g / hl

Biergist gedroogd SAFLAGER S-23

Bestel

De eerste Saccharomyces Carlsbergensis in gedroogde vorm voor echte Pils-type bieren ! Stam afkomstig uit het Duitse Berlijn. Is een veel gebruikte gist in West-Europese brouwerijen. Levert fruitige en esterrijke Pilsbieren.

Sedimentatie: hoog
Einddensiteit: middelmatig
Ook geschikt voor sterkere bieren tot 22° Plato
Gistingstemperatuur  : 9 - 15 °C (ideaal = 12°C)
Gebruiksdosis : 8 - 12 g / 10 l bij temperaturen onder 12°C dosis verhogen tot 20-30g / 10 l

Biergist gedroogd SAFLAGER W34/70

Bestel

Deze bekende giststam van Weihenstephan uit Duitsland wordt wereldwijd gebruikt in de brouwindustrie. Dankzij zijn technologische eigenschappen is dit één van de meest gebruikte giststammen geworden voor het brouwen van lagerbieren. Produceert de beste smaken van een lagerbier indien vergisting bij 10° - 14°C, maar produceert tevens zeer goede bieren bij kamertemperatuur.

  • Sedimentatie: hoog
  • Einddensiteit: middelmatig
  • Gistingstemperatuur: ideaal bij 10 - 14°C
  • Gebruiksdosis : 8 - 12 g / 10 l
    Bij temperaturen onder 12°C dosis verhogen tot 20-30g / 10 liter

Biergist gedroogd SAFBREW WB-06

Bestel

Speciaal geselecteerde gist voor tarwebieren. Produceert subtiele esterige en fenolische smaken typisch voor tarwebier.

  • Sedimentatie: laag
  • Einddensiteit: hoog
  • Aangeraden dosis: 5 - 8 g / 10 liter
  • Gistingstemperatuur: 15 - 24°C.

Biergist gedroogd SAFLAGER S-189, 11.5 gram

Bestel

Oorspronkelijk uit de Zwitserse brouwerij Hürlimann en tevens uit Weihenstephan. Vrij neutrale smaakontwikkeling. Wordt gebruikt bij talrijke lagers en pilsbieren.

Sedimentatie: hoog
Einddensiteit: middelmatig
Gistingstemperatuur: 9 - 15°C (ideaal = 12°C)
Gebruiksdosis : 8 - 12 g / 10 l. Bij temperaturen onder 12°C dosis verhogen tot 20-30g / 10 liter
Verpakking : 11,5g

Biergist gedroogd, Safbrew Abbaye 11,5 gram

Bestel
Bovengist aanbevolen voor het brouwen van abdijbieren, bekend om hun hoge alcoholpercentage. De vergisting verloopt zeer snel en onthult subtiele en evenwichtige aroma's. Ook geschikt voor hergisting in de fles.
  • Uitvlokking: hoog
  • Einddensiteit: hoog
  • Vergistingstemperatuur: 15-25°C
Aanbevolen dosis:
  • bij hoofdvergisting: 50-80 g/hl
  • bij hergisting op fles: 2,5-5 g/hl

Biergist WYEAST, Activator, Ale gisten

Bestel

Smack pack XL ACTIVATOR: Bedoeld voor de grotere hobbybrouwer of voor de kleine microbrouwerij: directe enting mogelijk tot 20 l wort. Bevat 3,5 x méér gistcellen! Steriel verpakt, in speciale “smackpack”. Inhoud: 125 ml inclusief voedingsbodem. Lange houdbaarheid: 6 maanden na productiedatum. Ideaal voor grotere brouwsels en voor hen die willen vermijden om een giststarter te maken.

ALE- gisten
ALE-bieren zijn rijk en karaktervol met een fruitig aroma en smaak. Elke soort heeft zijn specifieke unieke eigenschappen, welke kunnen worden benadrukt of geminimaliseerd, al naargelang het gebruikte recept en vergistingstemperatuur.

Biergist WYEAST Activator, Lager gisten

Bestel

LAGER-gisten
Lager-bieren zijn lichter en droger dan ales met een verfrissende afdronk. Over het algemeen produceert een lagergist behoorlijke hoeveelheden zwavel gedurende de koele vergisting, die verdwijnt gedurende veroudering. Een belangrijk profiel voor grote pilsbieren.

Biergist WYEAST Activator, Tarwebiergisten

Bestel
TARWEBIER / WITBIER -gisten
Onnoemelijk veel aroma’s en smaken zijn afkomstig van een grote verscheidenheid aan tarwebiergisten. Sterke fruitesters en aroma’s zijn dominant. Deze eigenschappen worden versterkt bij hogere vergistingtemperaturen.

Biergist WYEAST Activator, Belgische bieren

Bestel

Smack Pack Activator
Bedoeld voor de grotere hobbybrouwer of voor de kleine microbrouwerij: directe enting mogelijk tot 20 l wort. Bevat 3,5 x méér gistcellen! Steriel verpakt, in speciale “smackpack”. Inhoud: 125 ml inclusief voedingsbodem. Lange houdbaarheid: 6 maanden na productiedatum.

Belangrijke mededeling
Activator™ pakketten zwellen soms licht of matig tijdens het transport of de bewaring. Dit wijst niet op bederf als het pakket minder dan 6 maanden oud is en op de juiste wijze werd behandeld. Dit komt door kleine hoeveelheden voedingsstoffen die bij het verpakken achterblijven, waardoor de cultuur geactiveerd en CO2 geproduceerd wordt. Sommige stammen zijn hiervoor gevoeliger dan andere.

Biergist gedroogd Lallemand Premium series, 500 gram

Bestel
  • Consistente topresultaten bij elk brouwsel
  • Eenvoudig in gebruik, geen giststarter nodig
  • Kostenefficiënt en gebruiksvriendelijk alternatief voor vloeibare gistproducten
  • Ook in 11 grams verpakking leverbaar

Lallemand biergist, gedroogd 11 gram

Bestel

Lallemand Wildbrew series

Bestel

Mangrove Jack craft series

Bestel
20150416_1894567011552ff45bddb82_000_20160510202706
After years of development, our range of premium dried yeast strains are now available!Each yeast has been chosen after rigorous testing and trailing, ensuring only the best pure yeast strains for each beer style have been included in the range.Craft Series Yeasts have been propagated and dried using state of the art manufacturing facilities to ensure optimum sterility, superior shelf stability and ease of use. This breakthrough now gives the brewer the ability to brew a wide range of craft beer styles, previously requiring liquid yeast.You can be assured that with Mangrove Jack's Craft Series Yeast, you will get consistent, top quality results with each brew.

Angel Biergist, 500 gram

Bestel

Here is some tips for you to choose your yeast.

YESAT

FLAVOUR

Belgian Ale Yeast

Spicy, ester flavour

German Weizen Yeast

Banana, clove spiciness

American Ale Yeast

Clean, very little yeast flavour, allowing the hops and malt characters to shine

English Ale Yeast

Fruity, apple, pear

Lager Yeast

Clean, malty

Think about the style of the beer you plan to brew. Is it a toasty, malty beer with some touches of fruity esters and some residual sweetness? Or is it a drier, crisper beer with a significant bitter edge and no esters? Or is it a complex medley of dried fruit and spicy, warm alcohol? These stylistic aspects tell you the kind of yeast you should be selecting.