Gevriesdroogde kultuur. Verzuurt de melk, nodig voor de bereiding van kaas, plattekaas en boter. 1 l zuurselkultuur is in totaal vol-doende voor het verzuren van 100 liter melk ! Dit moederzuursel kan U gemakkelijk in kleine porties (bv. 10 ml) invriezen voor later gebruik.
Mesofiele aromatische cultuur, type LD. Deze cultuur produceert smaak en CO2.
Toepassing voor zachte kazen met trage verzuring vb. Camenbert, Blauwkaas. Kaas met gaten vb. Gouda, Edam. Gefermenteerde melk producten met scheidings methode vb. platte kaas, botermelk
Haal de cultuur voor gebruik uit de diepvriezer en ontsmet de verpakking voor het openen. Voeg de inhoud van de verpakking toe aan de gepasteuriseerde melk en meng zeer goed onder de melk.
Medium verzuring
Lactococcus lactis sub. cremoris
Dosis
Mesofiele aromatische cultuur. Deze cultuur produceert smaak en CO2.
CHN-11 zorgt voor een snelle verzuring. Toepassing voor half harde en harde kazen vb. Gouda, Edam, Leerdam en Samsoe
Bij gebruik voor karnemelk: 50u voor 200-250L melk.
Type
Toepassing voor robuustere, continentale kazen vb. Gouda, Edam, Leerdam, Samsoe. Ook geschikt voor zachte kaas vb. Camenbert, Blauwkaas.
Bij gebruik voor karnemelk (botermelk): 50u voor 200-250L melk.
Toepassing
Thermofiele cultuur. Dit 0-zuursel produceert geen CO2.
Toepassing voor kazen zonder gaten vb. mozarella, halloumi, feta, cheddar en cottage cheese. Ook geschikt voor kazen die gebrand worden zoals Emmental, Gruyère en bergkaas.
Dosis: 50U/500L
Voor het maken van kazen met "Roodsmeer" op de korst, zoals b.v. Limburger en Brick.Dosis voor 500 Liter melk
Voor het maken van speciale Franse kazen van het Roquefort, Danableu-type.Dosis voor 500 Liter melk
Hooggeconcentreerd : 1 / 10.000. Koel bewaren.
Beschermt harde kazen tegen uitdroging en eventueel tegen schimmelvorming. De coating wordt in verschillende lagen op de kaas gewreven met een doek of borstel.
In katoen, universeel inzetbaar als kaasdoek, filterdoek, afdekdoek van gistingsvaten, hopzak, ...
voor de bereiding van zachte kaas Caciotta 1kg Vorm nr. p45360 Diam. boven x Diam. onder x hoogte: 145 x 128 x 73 mm
Deze set bevat:
Kaasvorm voor harde kazen, met volger. Inhoud: 550 gram.
Kaasvorm voor de bereiding van zachte kaas Diam. boven x Diam. onder x hoogte: 190 x 180 x 93 mm
Kaasvorm voor de bereiding van zachte kaas Bakje rond Diam. boven x Diam. onder x Hoogte: 85 x 57 x 80 mm
Voor het laten uitlekken / rijpen van kazen.
Yoghurtapparaat inclusief 7 glazen bokalen 150ml met deksel.
Ook geschikt voor Griekse yoghurt (recept in de gebruiksaanwijzing).
Digitaal yoghurtapparaat met automatische programma’s.
Gezond genieten helemaal zonder conserveringsmiddelen met zelfgemaakte yoghurt, inclusief 7 bokalen in glas van 150 ml met deksel.
Voor natuurlijke yoghurt, Griekse yoghurt, drinkyoghurt, veganistische yoghurt en lactosevrije yoghurt, kokosyoghurt,... Lukt makkelijk door vijf automatische programma’s en bovendien instelbare temperatuur/tijd (recepten in de gebruiksaanwijzing)
LACTOFERM BIFIDUM Heerlijke zachte yoghurt met Acidophilus en Bifido bacteriën. Bevat minstens 95% rechtsdraaiend L(+)-melkzuur.
Thermofiele yoghurt cultuur. Voor de bereiding van een vaste yoghurt en sterke smaak.Ideaal voor het maken van geroerde yoghurt of frozen yoghurt.
Incubatie temperatuur: 35-45°C
Dosis: 50U/250L
Thermofiele yoghurt cultuur. Voor de bereiding van yoghurt met uitgesproken yoghurt smaak en minder dikke structuur.
Thermofiele yoghurt cultuur. Voor de bereiding van yoghurt met matige yoghurt smaak en relatief vaste structuur met trage verzuring.
Dosis: 200U
Haal de cultuur voor gebruik uit de diepvriezer en ontsmet de verpakking voor het openen. Voeg de inhoud van de verpakking toe aan de gepasteuriseerde melk en meng zeer goed onder de melk
Met deze kit, zet je de Italiaanse klassiekers in een mum van tijd op tafel. De Mad Millie Italiaanse kaas kit bevat alles wat je nodig hebt om 6 verschillende soorten Italiaanse kaas te maken. Voeg gewoon melk toe om mascarpone, ricotta, ricotta salata, mozzarella, bocconcini en burrata te maken. Kan in elke keuken gemaakt worden, geen gespecialiseerde apparatuur of ervaring nodig.
BPA-vrije kaasvormen | geen kunstmatige smaakstoffen | geen bewaarmiddelen | glutenvrij | vegetarisch
Ingrediënten: 1 x 450 g zout (natriumchloride, antiklontermiddel (E535)); 1 x 100 g citroenzuur (E330); 1 x 100 g desinfectiemiddel (natriumpercarbonaat); 1 x 50 ml calciumchloride-oplossing (water, calciumchloride (E509) (30%)); 1 x 10 vegetarische tabletten stremsel (melkstollingsenzym, hulpstoffen). Inhoud kit:
De Mad Millie Fresh Cheese Kit bevat alles wat je nodig hebt om 8 verschillende soorten verse kaas te maken. Voeg gewoon melk toe om feta, halloumi, cottage cheese of hüttenkäse, (lichte) roomkaas, chèvre frais, geitenfeta of kwark te maken. Kan in elke keuken gemaakt worden, geen gespecialiseerde apparatuur of ervaring nodig.
Ingrediënten: 1 x 450 g zout (natriumchloride, antiklontermiddel (E535)); 1 x 100 g desinfectiemiddel (natriumpercarbonaat); 1 x 50 ml calciumchloride-oplossing (water, calciumchloride (E509) (30%)); 1 x 10 vegetarische tabletten stremsel (melkstollingsenzym, hulpstoffen); 1 x 5 st. zakje gevriesdroogd kaasferment (gevriesdroogde melkzuurbacteriën. Bevat zuivel). Inhoud kit:
Deze kit bestaat uit:
Ontdek het plezier en de authentieke smaak van een zelfgemaakte boter. Eenvoudig en lekker!
Giet de volle room in de bokaal en draai de hendel tot de boter zich vormt. Bij te kruiden naar smaak, zout, kruiden of andere specerijen.
De boterkarn heeft een inhoud van 1,6L. de klopper in RVS is demonteerbaar om makkelijk te reinigen.