Deze kit bestaat uit:
DVS-zuursel Flora danica 50U
Mesofiele aromatische cultuur. Deze cultuur produceert smaak en CO2.
Toepassing voor robuustere, continentale kazen vb. Gouda, Edam, Leerdam, Samsoe. Ook geschikt voor zachte kaas vb. Camenbert, Blauwkaas.
Bij gebruik voor karnemelk (botermelk): 50u voor 200-250L melk.
Haal de cultuur voor gebruik uit de diepvriezer en ontsmet de verpakking voor het openen. Voeg de inhoud van de verpakking toe aan de gepasteuriseerde melk en meng zeer goed onder de melk.
Toepassing
Mesofiele aromatische cultuur, type LD. Deze cultuur produceert smaak en CO2.
Toepassing voor zachte kazen met trage verzuring vb. Camenbert, Blauwkaas. Kaas met gaten vb. Gouda, Edam. Gefermenteerde melk producten met scheidings methode vb. platte kaas, botermelk
Medium verzuring
Lactococcus lactis sub. cremoris
Dosis
CHN-11 zorgt voor een snelle verzuring. Toepassing voor half harde en harde kazen vb. Gouda, Edam, Leerdam en Samsoe
Bij gebruik voor karnemelk: 50u voor 200-250L melk.
Type
Thermofiele cultuur. Dit 0-zuursel produceert geen CO2.
Toepassing voor kazen zonder gaten vb. mozarella, halloumi, feta, cheddar en cottage cheese. Ook geschikt voor kazen die gebrand worden zoals Emmental, Gruyère en bergkaas.
Dosis: 50U/500L
Voor het maken van kazen met "Roodsmeer" op de korst, zoals b.v. Limburger en Brick.Dosis voor 500 Liter melk
Voor het maken van speciale Franse kazen van het Roquefort, Danableu-type.Dosis voor 500 Liter melk
Hooggeconcentreerd : 1 / 10.000. Koel bewaren.
Beschermt harde kazen tegen uitdroging en eventueel tegen schimmelvorming. De coating wordt in verschillende lagen op de kaas gewreven met een doek of borstel.
In katoen, universeel inzetbaar als kaasdoek, filterdoek, afdekdoek van gistingsvaten, hopzak, ...
Diameter vorm: 22,5cmGaas: 35x35
Deze set bevat:
Kaasvorm voor de bereiding van zachte kaas Diam. boven 190mm
Hoogte: 9,5cmDiameter bovenaan: 15cmDiameter onderaan: 11cm
Voor het laten uitlekken / rijpen van kazen.
Yoghurtapparaat inclusief 7 glazen bokalen 150ml met deksel.
Ook geschikt voor Griekse yoghurt (recept in de gebruiksaanwijzing).
Digitaal yoghurtapparaat met automatische programma’s.
Gezond genieten helemaal zonder conserveringsmiddelen met zelfgemaakte yoghurt, inclusief 7 bokalen in glas van 150 ml met deksel.
Voor natuurlijke yoghurt, Griekse yoghurt, drinkyoghurt, veganistische yoghurt en lactosevrije yoghurt, kokosyoghurt,... Lukt makkelijk door vijf automatische programma’s en bovendien instelbare temperatuur/tijd (recepten in de gebruiksaanwijzing)
JoVegan Bioferment
Vegan milde yoghurt cultuur.
Thermofiele yoghurt cultuur. Voor de bereiding van een vaste yoghurt en sterke smaak.Ideaal voor het maken van geroerde yoghurt of frozen yoghurt.
Incubatie temperatuur: 35-45°C
Dosis: 50U/250L
Thermofiele yoghurt cultuur. Voor de bereiding van yoghurt met uitgesproken yoghurt smaak en minder dikke structuur.
Thermofiele yoghurt cultuur. Voor de bereiding van yoghurt met matige yoghurt smaak en relatief vaste structuur met trage verzuring.
Dosis: 200U
Haal de cultuur voor gebruik uit de diepvriezer en ontsmet de verpakking voor het openen. Voeg de inhoud van de verpakking toe aan de gepasteuriseerde melk en meng zeer goed onder de melk
Kefir is de klassieke melkdrank uit de Kaukasus. Deze dikke vloeibare melkdrank is sprankelende en heeft een verfrissende smaak.! de kefir wordt gemaakt op basis van een ferment, met andere woorden, er zullen geen ‘bloemetjes’ gevormd worden.
dosis: 1 zakje is voldoende om 1 liter melk op te starten.Hoofdzakelijk rechtsdraaiende L(+) melkzuur.Er kan meerdere malen doorgekweekt worden met deze cultuur. Zodra u een scherpere smaak waarneemt in de kefir dient u met een nieuwe cultuur te starten.
Werkwijze:
Meng het kefirferment in 1 liter melkt (UHT of gepasteuriseerde melk). Laat 24 uur fermenteren bij 20°C in een goed afgesloten bokaal. Zet deze op een schokvrije plaats.
Ontdek het plezier en de authentieke smaak van een zelfgemaakte boter. Eenvoudig en lekker!
Giet de volle room in de bokaal en draai de hendel tot de boter zich vormt. Bij te kruiden naar smaak, zout, kruiden of andere specerijen.
De boterkarn heeft een inhoud van 1,6L. de klopper in RVS is demonteerbaar om makkelijk te reinigen.