Kaas, Boter en Yoghurt maken

Kaaspers hout met RVS plaat

Bestel
  • vormvaste bodem door gelamelleerd hout
  • bodem beschermd met RVS voor efficiënt onderhoud
  • voor kaasvormen tot Ø 16 cm
  • Vermindering van vochtopname door paraffine coating
  • Gemakkelijk te monteren
  • B x H: 42,5 x 50 cm
  • kaas ferment Lactoferm voor 1 liter

    Bestel
    Kaaszuursel, verzuurt de melk, nodig voor de bereiding van kaas, plattekaas en boter. Om 1 l "moeder"-zuurselkultuur te maken, in totaal voldoende voor het verzuren van 100 liter melk ! Dit moederzuursel kan U gemakkelijk in kleine porties (bv. 10 ml) invriezen voor later gebruik. Vele malen herbruikbaar.

    Kaaszuursel gelyoph. voor 100 l melk

    Bestel

    Gevriesdroogde kultuur. Verzuurt de melk, nodig voor de bereiding van kaas, plattekaas en boter. 1 l zuurselkultuur is in totaal vol-doende voor het verzuren van 100 liter melk ! Dit moederzuursel kan U gemakkelijk in kleine porties (bv. 10 ml) invriezen voor later gebruik.

    Kaasferment DVS-zuursel CHN22 50U

    Bestel

    Mesofiele aromatische cultuur, type LD. Deze cultuur produceert smaak en CO2.

    Toepassing voor zachte kazen met trage verzuring vb. Camenbert, Blauwkaas. Kaas met gaten vb. Gouda, Edam. Gefermenteerde melk producten met scheidings methode vb. platte kaas, botermelk

     Haal de cultuur voor gebruik uit de diepvriezer en ontsmet de verpakking voor het openen. Voeg de inhoud van de verpakking toe aan de gepasteuriseerde melk en meng zeer goed onder de melk.

     

    ToepassingZachte kaas
    SpecificatiesSmaak en gas producerend
     

    Medium verzuring

    Samenstelling 

    Lactococcus lactis sub. cremoris

     Lactococcus lactis sub. lactis
     Lactococcus lactis sub. lactis biovar diacetylactis
     Leuconostoc mesenteroides

    Dosis

    50U/500L
    Verpakking50U verpakking – DVS gevriesdroogd
    TypeMesofiele cultuur

    Kaasferment Choozit MA4001 Lyo 5DCU

    Bestel
    Voor semi harde kaas, kwark, sour cream en zachte kaas
    • DVS cultuur, dat wil zeggen dat je de cultuur direct vanuit de verpakking toevoegt aan de kaasmelk.
    • Mesofiel, dat wil zeggen dat de cultuur optimaal werkt tussen 20° en 37° C.
    • Goede aromavorming
    • 1 verpakking is voldoende voor 100 liter melk.
    • Geschikt voor het maken van voor roomkaas en andere zachte kaassoorten. 
    • Bewaren in de vriezer (-18 ° C.)
    • Choozit MA 4001 van Danisco
    • Farmhouse culture

    Kaasferment DVS-zuursel CHN11 50U

    Bestel

    Mesofiele aromatische cultuur. Deze cultuur produceert smaak en CO2.

    CHN-11 zorgt voor een snelle verzuring. Toepassing voor half harde en harde kazen vb. Gouda, Edam, Leerdam en Samsoe

    Bij gebruik voor karnemelk: 50u voor 200-250L melk.

    Haal de cultuur voor gebruik uit de diepvriezer en ontsmet de verpakking voor het openen. Voeg de inhoud van de verpakking toe aan de gepasteuriseerde melk en meng zeer goed onder de melk.

     

    ToepassingHalf harde en harde kazen
    SpecificatiesSmaak en gas producerend
    SamenstellingLactococcus lactis sub. cremoris
     Leuconostoc sp.
     Lactococcus lactis sub. lactis
     Lactococcus lactis sub. lactis biovar diacetylactis
    Dosis50U/500L
    Verpakking50U verpakking – DVS gevriesdroogd

    Type

    Mesofiel

     

    Kaasferment DVS-zuursel Flora danica 50U

    Bestel

    Mesofiele aromatische cultuur. Deze cultuur produceert smaak en CO2.

    Toepassing voor robuustere, continentale kazen vb. Gouda, Edam, Leerdam, Samsoe. Ook geschikt voor zachte kaas vb. Camenbert, Blauwkaas.

    Bij gebruik voor karnemelk (botermelk): 50u voor 200-250L melk.

    Haal de cultuur voor gebruik uit de diepvriezer en ontsmet de verpakking voor het openen. Voeg de inhoud van de verpakking toe aan de gepasteuriseerde melk en meng zeer goed onder de melk.

     

    Toepassing

    Continentale kazen en zachte kaas
    SpecificatiesSmaak en gas producerend
    SamenstellingLactococcus lactis subsp. cremoris
     Leuconostoc
     Lactococcus lactis subsp. lactis
     Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis
    Dosis50U/500L
    Verpakking50U verpakking – DVS gevriesdroogd
    TypeMesofiele cultuur

    Kaasferment DVS-zuursel STI-15 50U

    Bestel

    Thermofiele cultuur. Dit 0-zuursel produceert geen CO2.

    Toepassing voor kazen zonder gaten vb. mozarella, halloumi, feta, cheddar en cottage cheese. Ook geschikt voor kazen die gebrand worden zoals Emmental, Gruyère en bergkaas.

     Dosis: 50U/500L

     Haal de cultuur voor gebruik uit de diepvriezer en ontsmet de verpakking voor het openen. Voeg de inhoud van de verpakking toe aan de gepasteuriseerde melk en meng zeer goed onder de melk.

    Propionzuurbacterie voor gatenkaas

    Bestel
    Voor het maken van Ementhaler of Gruyere type kazen.

    Kaasferment Linens

    Bestel

    Voor het maken van kazen met "Roodsmeer" op de korst, zoals b.v. Limburger en Brick.
    Dosis voor 500 Liter melk

    Kaasferment Penicillinum Roqueforti

    Bestel

    Voor het maken van speciale Franse kazen van het Roquefort, Danableu-type.
    Dosis voor 500 Liter melk

    Kaasferment Penicillinum Candidum

    Bestel
    Voor het maken van speciale Franse kazen, (Brie, Camenbert)Dosis voor 250-300 Liter melk

    Lebstremsel LACTOFERM

    Bestel

    Hooggeconcentreerd : 1 / 10.000. Koel bewaren.

    • Dosis voor platte kaas : 1 druppel / liter
    • Dosis voor witte en harde kaas : 4 - 6 druppels / liter

    Kaascoating geel +anti-schimmel, 1 kg

    Bestel

    Beschermt harde kazen tegen uitdroging en eventueel tegen schimmelvorming. De coating wordt in verschillende lagen op de kaas gewreven met een doek of borstel.

    • met schimmelwering

    Wrongelsnijder Lactoferm

    Bestel
    Vervaardigd uit hoogwaardig drukgiet aluminium, met speciale levensmiddelveilige coating en RVS snijdraden. L x B x H: 25,7 x 11,3 x 1 cm

    Kaasdoek 75x75cm

    Bestel
    2 stuks

    In katoen, universeel inzetbaar als kaasdoek, filterdoek, afdekdoek van gistingsvaten, hopzak, ...

    Kaasvorm FA Caciotta 1kg

    Bestel

    voor de bereiding van zachte kaas
    Caciotta 1kg
    Vorm nr. p45360
    Diam. boven x Diam. onder x hoogte:
    145 x 128 x 73 mm

    Kaasvorm FA Caciotta 250 gram

    Bestel
    Kaasvorm voor de bereiding van zachte kaas
    Caciotta 250 g Vorm nr. p45330 Diam. boven x Diam. onder x hoogte: 90 x 81 x 52 mm

    Kaasvorm Frans, hartje

    Bestel

    Set Franse kaasvormen

    Bestel
    13 stuks en 2 matjes

    Deze set bevat:

    • 1 x Kaasvorm Beker 100ml
    • 1 x Kaasvorm Beker 250ml
    • 1 x Kaasvorm Beker 500ml
    • 1 x Kaasvorm Mandje (Klein)
    • 1 x Kaasvorm Mandje (Groot)
    • 1 x Kaasvorm cilinder klein
    • 1 x Kaasvorm worstje hoog
    • 1 x Kaasvorm Hartvorm
    • 1 x Kaasvorm Carré
    • 1 x Kaasvorm Pyramide
    • 1 x Kaasvorm Roquefort (zonder volger)
    • 1 x Kaasvorm bodem rond
    • 1x Lunchvaatje met volger voor kaasvorm
    • 2 x Droogmat 20 x 20 cm
    • Beschrijving/recept

    Gouda kaasvorm 1kg, zonder net

    Bestel
    Binnendiameter (boven) x binnendiameter (onder) x hoogte = 145 x 145 x 85 mm.

    Kaasvorm Frans, Reblochon

    Bestel
    Diam. boven x Diam. onder x Hoogte:135 x 135 x 65 mm

    Kaasvorm plastic, voor harde kazen

    Bestel

    Kaasvorm voor harde kazen, met volger. Inhoud: 550 gram.

    Kaasvorm Frans, Roquefort

    Bestel

    Kaasvorm voor de bereiding van zachte kaas
    Diam. boven x Diam. onder x hoogte:
    190 x 180 x 93 mm

    Kaasvorm Frans, rond plat

    Bestel

    Kaasvorm voor de bereiding van zachte kaas
    Bakje rond
    Diam. boven x Diam. onder x Hoogte:
    85 x 57 x 80 mm

    Kaasvorm frans piramide

    Bestel
    Kaasvorm voor de bereiding van zachte kaas
    Pyramide vierkant
    Vorm nr. 3343  85 x  57 x  80 mm 

    Kaasvorm Frans, mandje klein

    Bestel
    Kaasvorm voor de bereiding van zachte kaas
    Mandje klein frans
    Vorm nr. 3700 Diam. boven x Diam. onder x hoogte: 115 x 90 x 82 mm

    Kaasvorm frans brique

    Bestel
    Kaasvorm voor de bereiding van zachte kaas
    BriqueDiam. boven x Diam. onder x Hoogte: 159 x 149 x 70 mm

    Drooggaas Frans voor kaas 20x20 cm

    Bestel

    Voor het laten uitlekken / rijpen van kazen.

    Yoghurtapparaat Severin

    Bestel
    met 7 potjes van 150ml

    Yoghurtapparaat inclusief 7 glazen bokalen 150ml met deksel.

    Ook geschikt voor Griekse yoghurt (recept in de gebruiksaanwijzing).

    Yoghurtapparaat Severin digitaal

    Bestel

    Digitaal yoghurtapparaat met automatische programma’s.

    Gezond genieten helemaal zonder conserveringsmiddelen met zelfgemaakte yoghurt, inclusief 7 bokalen in glas van 150 ml met deksel.

    Voor natuurlijke yoghurt, Griekse yoghurt, drinkyoghurt, veganistische yoghurt en lactosevrije yoghurt, kokosyoghurt,... Lukt makkelijk door vijf automatische programma’s en bovendien instelbare temperatuur/tijd (recepten in de gebruiksaanwijzing)

    • Elektronisch aangestuurde temperatuurregeling·
    • Automatische uitschakeling na het verlopen van de gekozen tijd
    • Bediening met een Easy Select draaiknop met led-display

    Yoghurtferment Lactoferm Bifidus

    Bestel
    Ieder zakje is voldoende om 1 liter yoghurt te bereiden en kan 15 - 20 maal "voortgekweekt" worden : bewaar gewoon enkele soeplepels voor uw volgende yoghurt en voeg opnieuw melk toe. Na enkele uren in het LACTOFERM yoghurtapparaat heeft U weer 1 liter overheerlijke zelfgemaakte yoghurt.

    LACTOFERM BIFIDUM
    Heerlijke zachte yoghurt met Acidophilus en Bifido bacteriën.
    Bevat minstens 95% rechtsdraaiend L(+)-melkzuur.

    Yoghurt ferment voor 1 liter

    Bestel
    Gevriesdroogde LACTOFERM kwaliteitsfermentenIeder zakje is voldoende om 1 liter yoghurt te bereiden en kan 15 - 20 maal "voortgekweekt" worden : bewaar gewoon enkele soeplepels voor uw volgende yoghurt en voeg opnieuw melk toe. Na enkele uren in het LACTOFERM yoghurtapparaat heeft U weer 1 liter overheerlijke zelfgemaakte yoghurt.

    DVS-Yoghurtzuursel YC381 50U

    Bestel

    Thermofiele yoghurt cultuur. Voor de bereiding van een vaste yoghurt en sterke smaak.
    Ideaal voor het maken van geroerde yoghurt of frozen yoghurt.

    Incubatie temperatuur: 35-45°C

    Dosis: 50U/250L

    Haal de cultuur voor gebruik uit de diepvriezer en ontsmet de verpakking voor het openen. Voeg de inhoud van de verpakking toe aan de gepasteuriseerde melk en meng zeer goed onder de melk.

    DVS Yoghurtzuursel CH-1 50U

    Bestel

    Thermofiele yoghurt cultuur. Voor de bereiding van yoghurt met uitgesproken yoghurt smaak en minder dikke structuur.

    Dosis: 50U/250L

    Haal de cultuur voor gebruik uit de diepvriezer en ontsmet de verpakking voor het openen. Voeg de inhoud van de verpakking toe aan de gepasteuriseerde melk en meng zeer goed onder de melk.

    DVS-Yoghurtzuursel YF-L904 200U

    Bestel

    Thermofiele yoghurt cultuur. Voor de bereiding van yoghurt met matige yoghurt smaak en relatief vaste structuur met trage verzuring.

    Dosis: 200U

    Haal de cultuur voor gebruik uit de diepvriezer en ontsmet de verpakking voor het openen. Voeg de inhoud van de verpakking toe aan de gepasteuriseerde melk en meng zeer goed onder de melk

    DVS-Yoghurtzuursel YF-L811 50U

    Bestel
    Met deze YF-811 yoghurtcultuur maak je een zeer mild smakende yoghurt met een hoge viscositeit. De cultuur is een gevriesdroogd mengsel van Streptococcus thermophilus and Lactobacilucus delbrueckii subsp. bulgaricus. Bewaren bij -18 graden Celcius.  

    Danisco Yo-Mix 300 LYO 50 DCU Yoghurtferment

    Bestel
    Met deze yo-mix 300 yoghurtcultuur maak je een zeer mild smakende yoghurt met een hoge viscositeit. De cultuur is een gevriesdroogd mengsel van Streptococcus thermophilus and Lactobacilucus delbrueckii subsp. bulgaricus. Bewaren bij -18 graden Celcius.  

    Yo Vegan bioferment (Yoghurt)

    Bestel
    Vegan milde yoghurtcultuur

    Kefir ferment LACTOFERM

    Bestel
    Traditionele melkdrank uit de Kaukasus, heerlijk verfrissend en licht sprankelend. Maakt uw kefirdrank zonder de "bloemetjes". Bevat minstens 90% rechtsdraaiend L(+)-melkzuur.Vele malen voort te kweken.

    Mad Millie, Italiaanse Kaaskit

    Bestel

    Met deze kit, zet je de Italiaanse klassiekers in een mum van tijd op tafel. De Mad Millie Italiaanse kaas kit bevat alles wat je nodig hebt om 6 verschillende soorten Italiaanse kaas te maken. Voeg gewoon melk toe om mascarpone, ricotta, ricotta salata, mozzarella, bocconcini en burrata te maken. Kan in elke keuken gemaakt worden, geen gespecialiseerde apparatuur of ervaring nodig.

    BPA-vrije kaasvormen | geen kunstmatige smaakstoffen | geen bewaarmiddelen | glutenvrij | vegetarisch

    • 9 ingrediënten & benodigdheden om zelf je eigen Italiaanse kaas te maken
    • bereidingstijd: ca. 60 minuten per recept (rijpingstijd niet meegerekend)
    • voor 10 batches (6 kg) Italiaanse kaas (navulling apart verkrijgbaar)

    Ingrediënten:
    1 x 450 g zout (natriumchloride, antiklontermiddel (E535)); 1 x 100 g citroenzuur (E330); 1 x 100 g desinfectiemiddel (natriumpercarbonaat); 1 x 50 ml calciumchloride-oplossing (water, calciumchloride (E509) (30%)); 1 x 10 vegetarische tabletten stremsel (melkstollingsenzym, hulpstoffen).

    Inhoud kit:

    • kleine ricotta-kaasvorm met afdruipbakje
    • vegetarische stremsel tabletten (10)
    • desinfectiemiddel
    • kaaszout
    • fijne neteldoek
    • citroenzuur
    • pipet
    • calciumchloride
    • rvs thermometer
    • receptenboekje

    Mad Millie, Verse Kaaskit

    Bestel

    De Mad Millie Fresh Cheese Kit bevat alles wat je nodig hebt om 8 verschillende soorten verse kaas te maken. Voeg gewoon melk toe om feta, halloumi, cottage cheese of hüttenkäse, (lichte) roomkaas, chèvre frais, geitenfeta of kwark te maken. Kan in elke keuken gemaakt worden, geen gespecialiseerde apparatuur of ervaring nodig.

    BPA-vrije kaasvormen | geen kunstmatige smaakstoffen | geen bewaarmiddelen | glutenvrij | vegetarisch

    • 12 ingrediënten & benodigdheden om zelf je eigen verse kaas te maken
    • bereidingstijd: ca. 60 minuten per recept (rijpingstijd niet meegerekend)
    • voor 10 batches (7 kg) verse kaas (navulling apart verkrijgbaar)

    Ingrediënten:
    1 x 450 g zout (natriumchloride, antiklontermiddel (E535)); 1 x 100 g desinfectiemiddel (natriumpercarbonaat); 1 x 50 ml calciumchloride-oplossing (water, calciumchloride (E509) (30%)); 1 x 10 vegetarische tabletten stremsel (melkstollingsenzym, hulpstoffen); 1 x 5 st. zakje gevriesdroogd kaasferment (gevriesdroogde melkzuurbacteriën. Bevat zuivel).

    Inhoud kit:

    • kaasferment
    • kaasdoek
    • kaaszout
    • vierkante fetakaasmallen
    • vegetarische stremsel tabletten (10)
    • thermometer
    • kaasmat
    • calciumchloride
    • desinfectiemiddel
    • pipet
    • maatlepels voor ferment
    • receptenboekje

    Startset Kwark

    Bestel

    Deze kit bestaat uit:

    • 1x kaasferment
    • 1x lebstremsel 15ml
    • 1x kaasdoek 75x75cm
    • Recept voor kwark

    Boterkarn 1.6 Liter

    Bestel

    Ontdek het plezier en de authentieke smaak van een zelfgemaakte boter. Eenvoudig en lekker!

    Giet de volle room in de bokaal en draai de hendel tot de boter zich vormt. Bij te kruiden naar smaak, zout, kruiden of andere specerijen.

    De boterkarn heeft een inhoud van 1,6L. de klopper in RVS is demonteerbaar om makkelijk te reinigen.