Zelf bier brouwen is een boeiende, aangename en bovendien voordelige hobby. Deze BREWFERM bierconcentraten hebben reeds het grootste gedeelte van het brouwproces doorlopen. Juist voor het eindstadium wordt dit proces onderbroken en wordt de vloeistof ingedampt tot BREWFERM bierconcentraten. Er rest U alleen nog water en suiker toe te voegen om na vergisting 7 tot 20 liter overheerlijk natuurbier te verkrijgen.
· Zeer uitgebreid gamma. · Alle pakketten bevatten enkel zuiver gehopt moutextract. · Gist en gebruiksaanwijzing bijgevoegd.
De beste Engelse bierkits met 100% gehopt moutextract vind je in de Muntons Flagship range. Muntons haalde alles uit de kast om van dit assortiment het beste op de markt te maken.
Moutextract is een extract van mout. Het maischen is dus al gebeurd. Als je bier brouwt met moutextract, hoef je zelf dus niet meer maischen, maar enkel nog hopkoken. Het is een manier van bierbrouwen die door veel hobbybrouwers in Amerika wordt toegepast (de zogenaamde mini-mash methode). Je moet er wel rekening mee houden dat een kg gerstemout niet evenveel suiker bevat als een kg moutextract: 1 kg moutextract poedervorm = 1,60 kg mout!
Moutextract wordt ook veel gebruikt om een giststarter te maken: 100 gram poeder oplossen in 800ml water. Laat 5 minuten koken, laat afkoelen tot 20-25C, giet het in een steriele erlenmeyer/fles met waterslot en voeg gist toe.
Kan gebruikt worden bij het brouwen van bier, maar ook bij het bakken van brood.
Vlokken toevoegen aan de maisch heeft een invloed op de smaak. Ook omdat de vlokken van ongemoute granen gemaakt zijn. Laat de vlokken, om tot een goede omzetting van het zetmeel te komen, eerst 30 minuten in wat water koken. Daarna laten afkoelen en aan de mout /maisch toevoegen en mee vermaischen.
Verhoogt body en verbetert schuimkraag. Geeft een pittige graansmaak aan het bier.
Verhoogt body en schuimkraag. Wordt o.a. in meerdere witbieren gebruikt.
Geven een lichtere kleur dan pilsmout en resulteren in drogere bieren waardoor het hopkarakter beter tot uiting komt. Kunnen tot 40% gebruikt worden om “light” bieren te brouwen.
Rijstvlokken bevatten minder eiwitten. Het toevoegen resulteert in een droger bier, waar het hopkarakter beter tot uiting komt. Wordt o.a. gebruikt in Saporo, Budweiser en Heineken type bieren.
Wordt veelal gebruikt in witbieren, Lambic, Grand Cru… Geeft vollere smaak en verhoogt de schuimkraag. Gebruik kan tot 20-40 % zonder noemenswaardige problemen. Bij hogere % wordt het filteren/spoelen van de bostel erg moeilijk en moeten eventueel extra zemelen toegevoegd worden om het filterbed niet te laten dichtlopen.
Al onze hoppen worden verpakt in een speciale vacuümverpakking voor optimale houdbaarheid en in een koelkamer op 5° bewaard. Beschikbaarheid en alfazuurgehalte zijn sterk afhankelijk van de oogst. Het alfazuurgehalte staat vermeld op iedere verpakking.
Hopkorrels zijn tot staafjes geperste, ontsteelde en gemalen hopbloemen. Gebruik ongeveer 10% minder dan bij hopbloemen bij een gelijkaardig alfa-zuurgehalte. Hopkorrels bewaren langer en zijn meestal ook langer verkrijgbaar naarmate het seizoen vordert.
Om hop te laten meekoken. 10 zakjes, steriliseerbaar en meerdere malen te herbruiken.