Anethol is een terpeen, een natuurlijk aroma dat vooral in de etherische olie van anijszaad voorkomt.Het is één van de natuurlijke bewaarmiddelen waarvoor geen E-classificatie vereist is.
Deze was wordt gebruikt als glansmiddel, als coating en als basis voor kauwgom.
De originele kandijsuiker zoals gebruikt door vele Belgische brouwerijen. Geeft een onnavolgbare smaak aan uw bier ! Ook zeer geschikt voor toevoeging aan wijnen, likeuren, patisserie of voor het maken van uw eigen vliersiroop. Leverbaar in witte en bruine brokken en in siroop
Geeft aan bier en wijn een speciale smaak.
Fijn beige poeder, natuurlijk. Gel-bindmiddel en stabilisator voor oa maskers en creme'sOok gebruikt als verdikkingsmiddel in voedsel. Xantaan gom wordt gewonnen door fermentatie van glucose met Xanthomonas Campestris bacteriën. Deze bacterie scheidt tijdens de eerste fase een dun laagje af wat Xanthaangom is. Daarna word het gepasteuriseerd waardoor het bacterie vrij word, gedroogd en vermalen.Xanthaan gom is een sterk verdikkingsmiddel, stabilisator. Synergie geeft Xantaan gom in combinatie met meerdere gommen, oa. Met Konjac gom waarmee de wel bekende knoop van Ganzenlever gemaakt kan worden. Xanthaan gom wordt veelal gebruikt in crème vullingen, beignets en sauzen. Ook staat het bekend door zijn functie in glutenvrije producten.