candle

Kaarsen maken

Houd rekening met levertijden !!

Startset Bijenwas

Zelf kaarsen maken met bijenwas

Set bestaat uit:
-1kg kunstraat, Geel
-5m ronde pit nr. 5
-25 opprikbijtjes
-Handleiding

Een kilo kunstraat bevat circa 20 plakken van 32 bij 19,6 cm, Het aantal te maken kaarsen per plak hangt af van de dikte/vorm van uw kaars, met 1 plak maakt u bijvoorbeeld een lange dunne kaars, of 2 korte dunne kaarsen.

Startset Kaarsengieten

Elke Startset Kaarsenmaken bevat een Mini-Bain. Dat is een speciale aluminium pan, waarmee u de gietmix ’au bainmarie’ smelt in duurzame bekers. Zo wordt het gemakkelijk om kaarsen te gieten en kleuren te mengen en kunt u er zeker van zijn dat u veilig werkt.
• Mini-Bain 150
• Mini-Bain 1000
• Thermometer
• 5 kg Gietmix
• Gietmallen: Stomp 1, Kegel, Bol 1, Ei, 3 x drijfkaarsen assort.
• Kleurpillen, verpakkingen van 6 stuks
• 200 m Platte pit 3x10
• Waxinepit
• Handleidingen

 

Startset Kaarsengieten Atelier

Bevat:
Mini-Bain 150 ; Mini-Bain 1000
Plaquet Normaal
Thermometer ; 10 kg Gietmix
Gietmallen, Klokkaars 1 en 4, Kegel, Bol 1, Ei, 3 x drijfkaarsen assorti, klein vierkant aluminium
Kleurpillen, verpakkingen van 6 stuks, 309, 364, 370, 376 en 401
200 m Platte pit 3x10 ; Waxinepit
Assortiment Versierwas en Handleidingen.

Stearine, 1kg

 

Dompelwas Granulaat 1 kg

 

Dompelwas van zeer zuivere paraffine is constant van samenstelling en vrij van chemische toevoegingen. Zeer helder en nagenoeg geurloos.

Gietwas T107 granulaat, 1 kg

Deze gietwas is een zeer zuivere paraffine, uitermate geschikt om te mengen met stearine.

Gietmix granulaat, 1 kg

 

Met de Gietmix, een voorgemengde mix van paraffine en stearine, wordt het gieten van kaarsen nu nog eenvoudiger. Eventuele vergissingen betreffende de mengverhouding of vergeten van een van de grondstoffen behoren hiermee tot het verleden.

Waxconditioner, 500 gram

 

Waxconditioner wordt gebruikt als verbeteraar van paraffine. Het verbetert het oppervlak van kaarsen. Waxconditioner wordt ook gebruikt als vervanger van stearine, maar is minder agressief. Een toevoeging van 0,5% is al voldoende om kaarsen gladder, witter en harder te maken. Bij het dompelen vermindert het de vorming van luchtbellen. Bij het gieten laat het de kaarsen gemakkelijker uit de mal loshalen.

 

Kristal Stearine, 1kg

 
Heel bijzonder: gietkaarsen met een prachtige kristalstructuur! U maakt deze exclusieve kaarsen met kristalstearine. Bij het afkoelen krijgt deze stearine een kristalachtig uiterlijk dat het beste uitkomt bij kaarsen met grote gladde oppervlakken.

Krimpstearine, 1kg

Een nieuwe stearine die speciaal geschikt is als toevoeging bij de kristalstearine. Kristalstearine puur komt wat lastig uit de mal. Mengen met gewone stearine kan een verbetering zijn. Het kristal effect wordt daardoor echter iets minder. Nu hebben wij krimpstearine, een toevoeging van slechts één procent werkt fantastisch en het heeft geen effect op de kristalstructuur. Het is in aanschaf wat duurder dan gewone stearine, maar omdat je er veel minder van nodig hebt, is het per saldo toch goedkoper. Een toevoeging van 1% is al voldoende.

Marmerwas, 1 kg

Marmerwas is een bijzondere paraffinesoort die bij stolling kristalliseert. Een grillig marmerpatroon verschijnt in de waslaag. Als de marmerwas is gekleurd, zijn verschillende kleurnuances zichtbaar. Marmerwas wordt gebruikt om giet- en dompelkaarsen te decoreren. De kaars wordt nagedompeld in marmerwas of deels ermee overgoten. Let op: als marmerwas wordt vermengd met paraffine, stearine of bijenwas, verliest hij zijn speciale eigenschappen! Marmerwas niet in aluminium bussen doen.

Snijwas, 1 kg

gilde30
Snijwas is zachter en elastischer dan gewone paraffine. Dat maakt deze was bij uitstek geschikt om snijkaarsen van te maken. Snijwas blijft opgewarmd langdurig kneedbaar. Daardoor is snijwas ook goed bruikbaar voor het boetseren en rollen van kaarsen of het maken van (zelfs flinterdunne) paraffinedecoraties.

Ecowax Type C (dompelen), 1kg

 

Ecowax type C voor het dompelen van kaarsen

Een wassoort die noch uit paraffine noch uit stearine bestaat. Deze was wordt gewonnen uit reeds gebruikte, meestal plantaardige vetten. De was laat zich verassend eenvoudig gieten en heeft gedompeld een grillig effect. Als je dit effect niet wilt dan meng je de Eco-was gewoon met andere dompelwas en krijg je een strakkere kaars.
De kleur is beige en het heeft een zwakke en eigen geur. Ecowas is natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Vlekken op kleding zijn gewoon in de wasmachine uit te wassen.

Transparante paraffine, 25 kg

 
Alleen leverbaar per 25kg

Coatingwas, 1 kg

De coatingwas is wat harder dan de gewone was en is vooral geschikt voor de laatste kleurlaag. Een dun laagje maakt zowel dompel- als gietkaarsen wat minder kwetsbaar. De coatingwas glanst iets meer dan gewone was. Omdat de coatingwas wat stroperiger is, raden we aan om hem te verwerken bij 75°C in plaats van de gebruikelijke 70°C

Composietwas T119, 1kg

 
Composietwas T119 is een mix van paraffine, waxconditioner en een aantal kwaliteitsverbeteraars. Composietwassen lossen een aantal problemen op die zich bij het dompelen met onze zeer zuivere, maar daardoor – vooral ’s zomers – wat gevoeligere dompelwas kunnen voordoen. Doordat waxconditioner een vast bestanddeel van de T119 is, is deze was wel witter en minder transparant dan gietwas. U kunt met de T119 dompelen én gieten.  Voor het gebruik als gietwas geldt, kaarsen lossen makkelijker uit de mal als u stearine toevoegt.

Votive Soy Wax, 1 kg (Ecosoya)

100% plantaardige soyawas, voor vrijstaande kaarsen.

EcoSoya komt uit Amerika en is verbouwd zonder herbiciden en pesticiden. Het is 100% plantaardig en biologisch afbreekbaar. Het is absoluut niet giftig en komt het op uw kleren kunt u de EcoSoya er met de gewone was uitwassen. Wij hebben een EcoSoya voor vrijstaande kaarsen, één voor in potjes en glazen en één voor in potjes en glazen met een laag smeltpunt of voor eventueel massagekaarsen. EcoSoya wordt geleverd in vlokken.

Ecosoya-CB met laag smeltpunt, 1 kg

100% plantaardige soyawas, speciaal voor in potjes of glazen met een laag smeltpunt, of voor massagekaarsen
Niet giftig en komt het op uw kleren kunt u de EcoSoya er met de gewone was uitwassen. EcoSoya wordt geleverd in vlokken.

Ecosoya-CB135, 1 kg

 
Speciaal voor potjes en glazen

Ecosoya Xcel, 1kg

 
Deze EcoSoya is geschikt voor het afvullen in potjes, maar heeft een hoger smeltpunt waardoor het nog meer geschikt is voor elk klimaat.

Transparante Paraffine, 1kg

 
Met deze was vervaardigd u gladde zeer doorschijnende kaarsen. Gebruik deze was zonder toevoeging van stearine voor een optimale transparantie. Transparante was is uitermate geschikt voor de productie van zogenaamde mozaïek kaarsen.

Koolzaadwas

Was van koolzaadolie. Koolzaadwas is 100% plantaardig, natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Het is koosjer en niet op dieren getest. Vlekken op kleding zijn gewoon in de wasmachine uit te wassen. De kleur is crème-wit en de geur is neutraal. Koolzaadwas bevat geen genetisch gemanipuleerde stoffen noch giftige stoffen. Wij hebben drie soorten koolzaadwas.

Plusmix, 1kg

U kunt paraffine en stearine zelf mixen, maar dat hoeft niet als u Plusmix gebruikt. Onze kant-en-klare mix van paraffine en stearine maakt kaarsen gieten heel eenvoudig. De plusmix oogt licht transparant

Bijenwas kunstraat, 1kg

Kunstraat bestaat uit dunne plakken zuivere bijenwas met een raatmotief. Van de plakken rolt u diverse vormen kaarsen. Een kilo kunstraat bevat circa 20 plakken van 32 bij 19,6 cm.
Het aantal te maken kaarsen per plak hangt af van de dikte/vorm van uw kaars, met 1 plak maakt u bijvoorbeeld een lange dunne kaars, of 2 korte dunne.

Kleurpillen, per 6 stuks

Andere kleuren en hoeveelheden leverbaar! Mail.

De pillen zijn gemakkelijk te doseren, waardoor kleurafwijkingen beperkt worden. Een kleurpil bestaat uit paraffine met een zeer hoge concentratie ultrafijn geprepareerd kaarsenpigment. De kleurpillen zijn kleur- en lichtecht en mengen uitstekend met paraffine.

Voor het kleuren van gietkaarsen gebruikt u een halve tot maximaal een hele pil op 1 liter gietwas/stearinemengsel.

U maakt zelf indoop-kleurwas of gekleurde marmerwas/snijwas door 12 pillen per kilo paraffine te smelten. Eén of twee keer dompelen in de kleurwas geeft een mooie dekkende laag.

 

Kleurstof, poeder 50 gram

Vetoplosbare kleurstof voor het door-en-door kleuren van paraffine en eco/biowas

Smeltketel, Junior Dompelset

Met een inhoud van circa 25 liter zijn de Juniors ideale smeltketels om op kleine schaal kaarsen te dompelen of te kleuren. In de bussen wordt was of kleurwas direct of au-bain-marie verwarmd. Met thermostaatregeling en temp. beveiliging.

De Junior Dompelset wordt gelever met een aluminium dompelbus.

Smeltketel, Junior Duo set

Met een inhoud van circa 25 liter zijn de Juniors ideale smeltketels om op kleine schaal kaarsen te dompelen of te kleuren. In de bussen wordt was of kleurwas direct of au-bain-marie verwarmd. Met thermostaatregeling en temp. beveiliging.

De Junior Duoset heeft twee aluminium bussen. Daardoor kunt u dikkere kaarsen kleuren en is hij ook heel geschikt voor het maken van snijkaarsen. In de bussen van de Duo past ook een Dipper waardoor u tevens kaarsen kunt dompelen.

Smeltketel, Junior Gietketel RVS

De Junior Gietketel RVS heeft een pan van roestvast staal en heeft een verwarmde kraan. Verstopte kranen behoren daardoor tot het verleden. Door het speciale verwarmingselement is deze ketel geschikt om er gietzeep mee te smelten. De gietketel verwarmt niet au-bain-marie. Door het lage wattage kunt u nu ook meerdere gietketels op één elektragroep aansluiten. Inhoud ± 25 liter.

Junior Gietset RVS

Met de Junior Gietset RVS kunt u zes kleuren was of gietzeep tegelijkertijd au-bain-marie verwarmen. De stevige gietkannen hebben een handvat dat geschikt is voor rechts- en linkshandigen en ze hebben een druppelvrije uitgietrand. Zowel de ketel als de 6 gietkannen zijn van degelijk roestvast staal (wanddikte 0,6 mm). De kannen staan in een condensring op een rekje in de ketel. Er zijn 5 kannen van ca. 1,5 liter (Ø 87 mm x 260 mm), de middelste kan is iets groter en heeft een inhoud van ca. 1,7 liter. Afmetingen: Ø 365 mm x H 410 mm, inhoud ketel 27 liter, 230 Volt / 1800 Watt, voorzien van bespaarmantel.

Junior Kleurset (met 5 kleurbussen met deksels)

De Junior Kleurset is voorzien van vijf smalle aluminium bussen die speciaal geschikt zijn voor het kleuren van kaarsen.

Mini Bain 1000

Voor wie slechts enkele kaarsen per keer wil gieten, zijn er de Mini-Bains. Met zo’n aluminium smeltpannetje kan één persoon veilig aan de slag. Met de Mini-Bain 1000 en/of 150 haalt u een kaarsenmaakinstallatie in het klein in huis. NB: De Mini-Bains zijn geschikt voor een elektrische kookplaat.
De Mini-Bain 1000 heeft een aluminium gietkan, inhoud 1 liter, met handgreep. In het pannetje komt water, de kan wordt gevuld met was (of gietzeep) en het geheel kan op een elektrische kookplaat verwarmd worden.

Mini Bain 150

De Mini-Bain 150 heeft 5 glazen giet/mengbekers van 150ml voor het aanmaken en mengen van gietwas of gietzeep. De bekers zijn van borosilicaatglas. Roerstaafjes worden bijgeleverd.

Lont, WU-150 Cotton Candle Wick, 100 stuks

The WU Cotton wick is a cored candle wick, braided with long strand washed cotton. It exhibits a slightly curled flame profile in combustion thereby minimizing carbon buildup, while still creating a burn pool concentric with the circumference of the candle.

The tight braiding of this wick helps to achieve a precise and consistent metering of the liquid wax regardless of the changing temperatures and viscosities commonly found in container candles. The WU Cotton series can be used in almost all candle applications and formulations where a concentric burn pool is desired.

Waxpit

Een handige kant en klare pit, op maat gesneden en voorgewaxt. Geschikt voor kleine stapelkaarsen. Met- of zonder pitvoet.

Ronde lont

Ronde kaarsenpit is speciaal voor gedompelde en gerolde kaarsen van bijenwas. Ronde pit heeft een boven- en een onderkant. Aan de bovenkant hebben de gevlochten draden een V-vorm. Andersom gebruikt ontstaat een askegel tijdens het branden.
Voor diameter 20-40mm, ronde pit nr 5
Voor diameter 40-70mm, ronde pit nr 7

Platte lont

Geschikt voor vrijwel alle typen dompelkaarsen en voor paraffine-gietkaarsen.
Ø10 - 15 mm : platte pit 3x4
Ø15 - 18 mm : platte pit 3x6
Ø18 - 20 mm : platte pit 3x8
Ø20 - 50 mm : platte pit 3x10
Ø groter dan 50 mm : platte pit 3x12

Stearinepit, 100 meter

 
Voor kaarsen van pure stearine zijn speciale pitten nodig. Het typenummer van de pit (30-40-50-60-70-80) komt overeen met de dikte van de kaars in millimeters. Voor een kaars met een doorsnede van 6 cm gebruikt u dus Stearinepit 60.

Pitvoetjes, 500 stuks

 

Bevestiging van kaarsenpit in een pitvoetje voorkomt dat de pit omvalt in de warme paraffine.
Verpakt per 500 stuks.

Opprikbijtjes, 25 stuks

Speciaal voor decoreren van bijenwaskaarsen

Kaarsen Geurstoffen, 30ml

Niet geschikt voor zeep of cosmetica

Laatste voorraad, op=op

Geurparaffine, 500 gram

 

De toevoeging in kaarsen is maximaal 10 %, waarbij 5% aanbevolen is.
De geurparaffine bestaat voor 50% uit geurolie

Candle Tins

Cute little tins great for travel candles. They have a perfectly fitted lid and a brushed silver finish.

Waxinecups, 100 stuks

Voor het gieten van theelichtjes hebben we aluminium waxinecupjes. Ze zijn er in twee maten.

Mottling effect, 1 Liter

Soms wil je het en gebeurt het niet en soms treed het spontaan op. Een vreemde wolk in je transparante kaars. Nu is dat effect te beheersen door gedoseerd mottling effect toe te voegen aan de paraffine. Het is vloeibaar en je moet 5-10% toevoegen aan de warme was. 1 Liter is voldoende voor 10-20kg was.